Medemblik Actueel.

Groep 8 Werenfridus Wervershoof in de ban van “De TV Kantine”

Wervershoof – Het moet maar op je pad komen… kennismaken met pop idool Justin Bieber plus een heel aantal beroemde Nederlanders, echte BN-ers dus!! Kinderen, ouders en leerkrachten van de Werenfridus school kregen deze kans en grepen ‘m met beide handen aan.

tvkantineNa weken vol activiteiten (Texel kamp, Streetwise, verjaardag leerkrachten en ga zo maar door…) brak de week van de afscheidsmusical en het slotfeest aan. Voor de hele school elk jaar weer een evenement waar reikhalzend naar uitgekeken wordt maar voor groep 8 wel een héél bijzondere gebeurtenis. Bij dit belangrijke onderdeel van de laatste schoolweek krijgt elk kind van de hoogste groep volop de kans om zijn of haar talenten te laten zien. Regisseuse Wendy Sinnige weet als geen ander te casten en vervolgens het beste bij ieder kind naar boven te halen.

Deze musical, “De TV kantine”, bood de acteurs en actrices een extra uitdaging. Want een rol goed spelen is al een aardige klus maar als je dan ook nog een VIP moet neerzetten … ga er maar aan staan!! Het bleek geen enkel probleem. Het publiek veerde op bij elke act en had niet of nauwelijks door dat de Very Important Persons in feite neergezet werden door Werenfridus kids. Peter R. de Vries was net zo bescheiden als op TV en Patty Brard zo uitdagend en zwoel als iedereen haar kent. Gaston wist “Goeoeoeoeiemiddag!!” uitstekend te brengen en Martijn Krabbé kon niet alleen uitstekend presenteren maar bleek ook geweldig te kunnen zingen. En dan hebben we het nog niet eens over het danstalent van Michael Jackson en over Piet Paulusma, onze eigen weerman. Met zijn kenmerkende stemgeluid en het welbekend “Oet morn” kreeg hij de lachers volledig op zijn hand. Natuurlijk waren er nog veel meer musical sterren maar de vijftig kinderen van groep 8 kunnen in dit artikel onmogelijk allemaal bij de BN- of echte naam genoemd worden. Elke lezer van dit stuk kan en mag er echter met gemak van uit gaan dat elke rol perfect werd gespeeld en dat óók zang en dans van grote klasse getuigden.

Na een overweldigend slotapplaus en het uitdelen van de Werenfridus-boeken hadden de kinderen nog een verrassing voor team en ouders in petto. Ze hadden in het geheim een fantastische, bijna professionele, lipdub gemaakt waar alle aanwezigen van konden genieten. Super!!

En dan tot slot… leuke, lieve, knappe, gezellige en talentvolle groep acht-ers; het ga jullie goed. Heel veel geluk en voorspoed op jullie verdere pad. Maak er iets moois van!!!

Bron: De Binding

Reageren via facebook