11.6 C
Medemblik
15 juli 2020 07:21
Medemblik Actueel.

Verplichte fitness voor bewoners Kaapstander door kapotte lift

Medemblik – Beide liften van de in 2008 gebouwde torenflats ( in de volksmond de puisten ) aan de Kaapstander zijn nu al versleten waardoor de bewoners verplicht zijn vele malen per dag de trap op en neer te lopen.  Voor de mensen op de bovenste verdieping soms een behoorlijke opgave vooral als je boodschappen of andere spullen bij je hebt. 

Maar hoe een machine die gemakkelijk 25 jaar kan meegaan al na zes jaar is versleten is een raadsel, de monteurs zeggen dat het de verantwoordelijkheid is van de bewoners en dat er mogelijk teveel is bespaard op onderhoud.  De garantietermijn is iig verstreken waardoor er niets anders opzit dan een geheel nieuwe lift aan te schaffen.  ‘En deze keer een betere, duurdere versie’ zegt de woordvoerder van de bewoners.

Beide gebouwen zijn geschikt voor 2 liften maar vanwege bezuinigingen is er maar 1 lift geïnstalleerd.  De eerste lift is rond de 14e juli weer ingebruik, de tweede lift omstreeks 21 juli waarna de bewoners weer gewoon met de lift naar hun appartement kunnen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?