15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 21:33
Medemblik Actueel.

Woningstichting het Grootslag levert 21 nieuwe huurwoningen op, met optie tot koop

Wervershoof – Druilerig weer en toch louter blije gezichten op dinsdag 8 juli aan de Matjador in Wervershoof. Hier leverde Woningstichting Het Grootslag 21 nieuwe huurwoningen op: vier levensloopbestendige huurwoningen en zeventien starterswoningen met de optie tot koop. Deze bijzondere constructie biedt zowel de bewoners als Het Grootslag een unieke kans.

hurenkoopAlle genodigden, inclusief partners, vertegenwoordigers van Het Grootslag en van Aannemingsbedrijf Kuin uit Bovenkarspel, verzamelden zich in één pas opgeleverde woning. De regen kon de pret echter niet drukken. Om beurten ontvingen de nieuwe bewoners hun huissleutels en een kleurrijke bos bloemen. Na afloop kregen zij van Het Grootslag een gezamenlijke lunch aangeboden bij het plaatselijke café-restaurant ’t Fortuin.

Van 4 naar 21 woningen
Oorspronkelijk zou Het Grootslag in plan Westrand alleen de vier levensloopbestendige sociale huurwoningen laten bouwen. De andere zeventien huurwoningen waren eerst eigendom van Bouwfonds. Toen de verkoop hiervan tegenviel, werden ze aangeboden aan Het Grootslag. Met ‘huren met optie tot koop’ vond de woningstichting een succesvolle manier om deze woningen bij de juiste doelgroepen aan te bieden.

Klantenpanel
Bewoners moeten daadwerkelijk de intentie hebben om de woning vanaf het derde jaar van Het Grootslag over te nemen. Bij de conceptontwikkeling konden kandidaat-kopers via een klantenpanel hun mening geven. Centrale vraag was: Hoe zouden júllie het als woningstichting aanpakken? Een van de gelukkige bewoners, Martine Breg, nam deel aan het panel. Enthousiast: ‘We hebben onder meer bereikt dat deze woningen werden verdeeld via loting en niet op basis van de wachtlijst. Zo kregen jonge starters evenveel kans.’

Doorslaggevend
En dat bleek: ook haar broer Frank Breg (25) werd ingeloot. ‘Elk andere koophuis dat binnen mijn financiële bereik lag, was minder aantrekkelijk dan deze hagelnieuwe woning’, vertelt hij opgetogen. In een hoekwoning bewonderen Sanne Kuin en Niels Verdonschot hun lichte woonkamer. Voor dit stel was de constructie van huur met optie tot koop doorslaggevend. Sanne: ‘Toen we ons inschreven studeerde ik nog. Nu heb ik een paar jaar de tijd om een vast contract te verdienen. Ondertussen kunnen we lekker samenwonen en ons huis naar ons wens maken. Alles wat wij hierin investeren blijft van ons!’

Meer informatie over het woningaanbod van Het Grootslag: www.wst-hetgrootslag.nl. en www.hurenbijhetgrootslag.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?