17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 17:48
Medemblik Actueel.

Update: Waterweekend Koggeschuiten afgelast, VVD stelt schriftelijke vragen.

Onderdijk – Na de mogelijke afgelasting van Vlietpop vanwege het ontbreken van een reddingsbrigade is nu ook het waterweekend van de Koggeschuiten afgelast. De organisatie achter het gebeuren kan niet voldoen aan de door de gemeente gestelde eisen waardoor er geen vergunning wordt verstrekt. 

Overdreven eisen

koggeschuitenDe organisatie vind de eisen die door de gemeente worden gesteld zwaar overdreven.  Zo mag er na 23:00 uur geen muziek of lawaai meer worden gemaakt, mogen ze geen eten klaar maken of verkopen, geen drinken verkopen, geen reclame maken, geen spellen organiseren waarin een wedstrijd element  is verwerkt en mag er geen tent worden neergezet die groter is dan 25m². Om duidelijk te maken dat dit keiharde eisen zijn heeft de gemeente de organisatie duidelijk gemaakt dat er streng gecontroleerd zou gaan worden en waar nodig zou worden opgetreden. Een medewerker van de gemeente die tegenover de zuidwesthoek van de Groote Vliet woont en de wijkagent/BOA zouden hiervoor worden ingeschakeld.

8 jaar zonder problemen

Al 8 jaar wordt dit evenement zonder problemen door de organisatie georganiseerd. De sfeer is altijd heel gemoedelijk en gezellig. Mensen komen met de boot of op de fiets en komen om een praatje te maken en te genieten van alle mooie schuitjes en natuurlijk het spelelement en het stukje muziek. Als toetje kon je dan nog een heerlijke vers gerookte makreel meenemen.

Normaal gesproken zou er op de vrijdagavond een gezellige tent staan van ongeveer 60 m2. Op deze dag zouden er makreel worden gerookt en deze zou dan worden verkocht om de clubkas wat te spekken. Tevens zou het mogelijk zijn om een drankje te kopen. Elk jaar was er ook een spelelement. Dit jaar zou dat een wedstrijdkloeten worden. Qua muziek staat er meestal een lokaal bandje of mensen met een accordeon. Reclame maken deden ze ook door een melding te maken in regionale bladen, Facebook en onze website. En meestal is het tussen 00:00 en 13:00 weer afgelopen.

Afgelasting

Kortom alles wat de organisatie normaal gesproken zouden doen kan nu niet. Hierop heeft de organisatie besloten om het geheel niet door te laten gaan en een vaartocht op 2e augustus te gaan varen. Wie mee wil varen kan mee varen. De vaartocht “De Bennevlietpoptocht” komt in het teken te staan voor het ponton van de band “Dou grent und von velsen”. Iedereen mag er zelf invulling aangeven vanuit de stichting wordt voor de rest niets gedaan.

Vanuit de gemeente snapt de organisatie het ook wel. Ze werken zonder gevoel of sociale waarde een procedure of een proces af. Als daarin iets afwijkends zit of enige vorm van risico dan kan het dus niet. Maar goed dit jaar dus geen Waterweekend volgend jaar proberen zij het weer.

VVD reageert verbaast over betutteling gemeente

Mark Raat, fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Medemblik, reageert verbaast over de opstelling van de gemeente Medemblik. Begin dit jaar mocht de nieuwjaarsduik in Andijk al niet doorgaan door extra voorwaarden, Vlietpop krijgt ineens nieuwe eisen en nu gebeurt hetzelfde met de Koggeschuiten.   De VVD gaat hier schriftelijke vragen overstellen aan het college waarin om uitleg wordt gevraagd waarom de gemeente ineens zo aan het betuttelen is.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?