Update – Failliete Estro mogelijk toch volledige doorstart, Kiddy World dan toch nog gered

Medemblik – Het faillissement van crèchebedrijf Estro onder een stille bewindvoerder met een snelle doorstart als resultaat, lijkt een zorgvuldig voorbereide operatie. Ruim een maand voor het bankroet op 5 juli heeft de top van Estro het hoofdkantoor op papier verplaatst van Amersfoort naar Amsterdam, blijkt uit onderzoek van Het Financieele Dagblad.

Door de verplaatsing omzeilde het bedrijf de lastige rechtbank Midden-Nederland. In Amsterdam stond de rechtbank wel positief tegenover de aanstelling van een stille bewindvoerder. De onderneming wilde een gecontroleerd bankroet, zo bevestigen twee ingewijden, die anoniem willen blijven.

De stille bewindvoerder, die met alle betrokkenen praat over een mogelijke doorstart, had op 10 juni al de regie en regelde een snelle overname van het grootste deel van Estro.

Kiddy World.

Duidelijk is geworden dat de peuterspeelzalen van Kiddy World in Nibbixwoud ( Villa Korredoete) en in Abbekerk ( Villa ’t Bloemenhuisje) mogelijk aan het einde van deze maand worden gesloten. Als er voor die tijd geen koper is gevonden dan rest alleen nog sluiting.

Update: Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft „goede hoop” dat ook voor het deel van het failliete kinderopvangbedrijf Estro dat geen doorstart maakt, snel een oplossing komt. Asscher heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven.  Maar Asscher heeft van de curator begrepen dat er ook voor de 102 locaties die niet doorgaan onder deze naam voldoende belangstelling bestaat.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.