Reina van der Wijngaart gekozen tot vrijwilligster van de maand

Reina van der WijngaartMedemblik – Reina (73) is sinds december 2012 vrijwilliger in Omringlocatie Valbrug in Medemblik op de woongroep voor mensen met dementie. Ook past ze met heel veel plezier op haar kleinkinderen. Het contact met mensen is altijd heel belangrijk geweest voor Reina. Zo heeft ze jaren samen haar zonen gewerkt op “de zaak”. Ook reed ze op de OV-taxi. Dat waren haar allermooiste jaren.

Iedere woensdagochtend om stipt 10.00 uur is Reina bij Valbrug. Dan is er tijd voor een kopje koffie. Ze maakt met iedereen een praatje en meteen is er een gemoedelijke sfeer. Reina is oprecht geïnteresseerd in de bewoners. De bewoners zijn echt blij met haar.

Reina speelt samen met de bewoners ook vaak Rummikub. Ze weet de aandacht altijd goed vast te houden. Na afloop helpt ze nog even met opruimen en maakt alvast de tafel klaar voor het middageten. Als dit alles klaar is, gaat ze richting huis. Maar eerst helpt ze nog even een bewoonster oversteken naar Sint Martinus.

‘Reina is een gezellige, opgewekte vrouw. Ze straalt tegelijkertijd rust uit en dat is voor onze bewoners heel belangrijk. Reina, bedankt voor je inzet en gezelligheid en alles wat je voor de bewoners van Valburg doet. Leuk om jou nu eens een bloemetje te geven en je te benoemen tot vrijwilliger van de maand!’, aldus Lyda Tatsis, van Valbrug.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.