13 C
Medemblik
27 september 2020 02:15
Medemblik Actueel.

Kinderopvang Elan Medemblik en Kiddy World blijven open!

Medemblik – Gisteren brachten wij het bericht dat de moedermaatschappij van Elan Kinderopvang en Kiddy World faillietis verklaard en dat het nog onduidelijk is welke centa open blijven en welke dicht gaan.  Vandaag is duidelijk geworden dat Elan Kinderopvang en Kiddy World gewoon doorgaan. 

ELAN was samen met Kiddy World onderdeel van Estro. Estro is de moedermaatschappij van ruim 500 locaties voor kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en een aantal gastouderbureaus in Nederland. Deze vestigingen zijn verdeeld over negen kinderopvangbedrijven: uk, B4KIDS, Catalpa, Kinderopvang Compagnie, ELAN, Kiddy World, Kameleon, Octopus en Astrid Lindgren Kinderopvang. Centraal in de werkwijze van Estro staat de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen. Estro staat voor een kwalitatief hoogwaardig en onderscheidend aanbod op lokaal niveau in samenwerking met de buurt en scholen.

Mr W.J.P. Jongepier, curator van de zaterdag failliet verklaarde kinderopvang-organisatie Estro heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van het grootste deel van de activiteiten van Estro aan Smallsteps. Circa 250 vestigingen zullen worden doorgestart. “Dat is in deze omstandigheden de minst slechte uitkomst voor zowel de schuldeisers, de kinderen, hun ouders en het personeel,” aldus de curator.

Met steun van de Nederlandse Banken en H.I.G. Europe heeft Smallsteps 250 vestigingen kunnen overnemen waardoor de opvang van 26.000 kinderen en de werkgelegenheid van 2.600 mensen veilig is gesteld.

Vertrouwen

Paul Canning, H.I.G. Europe, grootste investeerder in Smallsteps: “Gezamenlijk onderstrepen wij juist in deze zware tijden voor de sector het belang van goede kinderopvang in Nederland”. Canning was jarenlang betrokken als commissaris bij toonaangevende kinderopvangorganisatie Busy Bees in het Verenigd Koninkrijk.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?