Gemeenteraad Medemblik staat begraven op priveterrein toe

Medemblik De familie Pool uit Wognum had al jaren een droom. Zij wilden heel graag een familiegraf op eigen terrein aan de Kleine Zomerdijk 15 in Wognum. Ruim 1.5 jaar geleden kwam het verzoek van de familie Pool binnen bij de gemeente Medemblik op dit te kunnen realiseren. 

Het college wilde gisteravond van de gemeenteraad toestemming om op deze locatie voor maximaal 5 graven te kunnen realiseren, de Kleine Zomerdijk 15 moet hiervoor als bijzondere begraafplaats worden aangemerkt.  Het college was van mening dat onder bepaalde stringente voorwaarden begraven in eigen grond kan worden toegestaan. Hiervoor is een beleidsregel opgesteld. De inspectierichtlijn Wlb noemt drie aspecten die van invloed zijn op de in acht te nemen minimale afstand tussen een begraafplaats en de omgeving. Deze wettelijke randvoorwaarden zijn nader uitgewerkt in de beleidsregel.

Toestemming

De gemeenteraad gaf gisteravond groen licht aan het verzoek van het college om de familie Pool toestemming te verlenen voor een prive-graf op eigen terrein maar wel onder 1 voorwaarde, het mag niet gratis zijn. Alle door de gemeente gemaakte kosten moeten worden betaald door de familie Pool, de nabestaanden krijgen de rekening van de leges die zij moeten betalen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.