Medemblik Actueel.

Feestelijke opening Sweelinckhof Wognum, zelfs Willeke Alberti was erbij.

openingWognum – Afgelopen 25 juni is het vernieuwde Sweelinckhof (Wognum) officieel geopend door burgemeester Frank Streng en voorzitter van de cliëntenraad Theo Ursem. Na een druk op de knop knalde de confetti op het sfeervolle nieuwe Dorpsplein. Het werd een muzikale middag met zo ook bezoek van Willeke Alberti.

De opening

De opening is met hulp van stagiaires van het Horizon College en vrijwilligers van BAM prima verlopen. Er waren ongeveer 200 mensen aanwezig. Na het officiële gedeelte ging het feest voor de bewoners en medewerkers en vrijwilligers nog even door met een optreden van Willeke Alberti, gesponsord door aannemer BAM.

Serenade door Fanfare en Drumband

Alle bewoners hadden ’s morgens een corsage opgespeld gekregen. ’s Middags kwamen de kinderen van de Speelwagen voor alle bewoners een bloemetje brengen van de opbrengst van de acties die zij het gehele jaar hadden gehouden op school. Na het gezellige middagprogramma volgde er ‘s avonds nog een serenade door de Fanfare en Drumbandvereniging Ons Genoegen uit Wognum en zo werd deze feestelijke dag mooi afgesloten.

Dank aan sponsors

Ook de sponsors zijn Sweelinckhof niet vergeten. Mede dankzij hen is er inmiddels al een deel van de beoogde bomen en beplanting kunnen realiseren. Bij de gesponsorde bomen staan bordjes met de namen door wie deze zijn geschonken. De bordjes zijn belangeloos gemaakt door Loos Colors@Home uit Wognum. Met geld van de Diaconie zijn er onder andere hortensia’s, esdoorns en lavendel geplant, zodat de plantvakken ook kleur hebben gekregen.

Het Ouderenfonds heeft een bedrag geschonken en inmiddels staat er een konijnenhok en worden er nog een aantal openstaande wensen vervuld voor de tuin van de Villa. Met geld van de Stichting Vrienden Sweelinckhof en gesponsorde materialen van Schipper Kozijnen Opmeer, Aannemingsbedrijf Wit Wognum en Schildersbedrijf Ferry Groen Wognum is de volière opgeknapt. Daarnaast heeft de Stichting Vrienden een bank geschonken voor bij de entree en zal zij nog enkele andere wensen vervullen waar alle bewoners gebruik van kunnen maken.

Klaar voor de toekomst

Sweelinckhof is omgebouwd tot een modern woon-, welzijn en zorgcentrum voor ouderen en klaar voor de toekomst. In de nieuwe Villa zijn vier woongroepen met appartementen voor mensen met dementie. De kantoren, entree en het restaurant zijn vernieuwd en deze vormen samen het nieuwe Dorpsplein. Ook de inwoners van Wognum kunnen gebruik maken van diverse faciliteiten, het restaurant en een bruisend verenigingsleven. In het oude gedeelte van Sweelinckhof worden bovendien een aantal huurappartementen gerealiseerd. Deze zullen eind 2014 gereed zijn, waarna er een open dag zal volgen.

Reageren via facebook