Workshop middeleeuws koken Kasteel Radboud

Medemblik – Op zaterdag 2 en zondag 3 augustus komen onze gasten van de living-history groep “Het Verbond van Christophorus” tonen wat de pot schaftte in de Middeleeuwen. Dé gelegenheid om zelf een middeleeuwse maaltijd te koken!

Er wordt gestart met een lezing over de middeleeuwse keuken. In deze lezing komen verschillende onderwerpen aan bod: Wat at men wel en wat niet? Hoe zat het met vastendagen? Welke specerijen waren beschikbaar? Ook wordt aandacht besteed aan keukengereedschappen en etiquette. Na de lezing gaat u zelf aan de slag; koken onder begeleiding van de kok op open vuur met authentiek gereedschap. De gebruikte recepten stammen uit de 14e en 15e eeuw. U ontvangt een bundel recepten in hedendaags Nederlands. Aan het einde van de dag wordt de smakelijke maaltijd gezamenlijk genuttigd.

De kosten van de workshop zijn: € 37,50,- p.p. inclusief eten en drinken en entree kasteel Radboud.
Wilt u dus een échte middeleeuwse kookcursus volgen en ’s avonds aanzitten aan de door uzelf bereide maaltijd? Geef u dan van te voren op per email via info@kasteelradboud.nl of telefonisch 0227-541960.

Deze hele zomervakantie zijn er op het plein van kasteel Radboud historische spellen beschikbaar! Schaken, steltlopen, hoepelen, ringsteken, het echt middeleeuwse koningsspel en nog veel meer. Dus kom gezellig meespelen!

Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8, Medemblik, tel. 0227-541960, www.kasteelradboud.nl , e-mail: info@kasteelradboud.nl. Verbond van Christophorus: www.verbondvanchristophorus.nl

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.