Pedo-alarm, ook zwembaden West-Friesland stellen steeds vaker een fotoverbod in

West-Friesland – In een groeiend aantal zwembaden is het verboden om filmpjes of foto’s te maken uit angst voor pedofielen. Dat zegt een woordvoerder van brancheorganisatie Recron Zwembaden vandaag in een interview.

Volgens hem nemen steeds meer zwembaden dergelijke verboden op in de gedragsregels. De branchevereniging noemt een verbod ‘slim’. “Want je kunt beter vooraf duidelijk zijn dan achteraf moeilijkheden krijgen”, aldus de woordvoerder. In hoeveel zwembaden er nu zo’n verbod is, is niet bekend. In de gemeente Utrecht geldt het inmiddels voor alle baden.

Hoogleraar privacyrecht Dirk Visser vindt het beter als er een compleet verbod komt. “Er gebeuren zoveel rare dingen met foto’s op internet, dat het heel legitiem is dat zwembaden een filmverbod hebben. Je bent toch bijna bloot in een zwembad. Het is niet prettig als mensen daar ongevraagd foto’s van maken”

De West-Frieze zwembaden staan achter het verbod en willen ook zo spoedig mogelijk duidelijk maken dat er ook bij hun een foto- en videoverbod gaat gelden. Of door de gemeenten in West-Friesland een wet komt om dit te verbieden is nog niet duidelijk. Hierover berichten wij op een later tijdstip.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.