Brandweer hamert op installeren rookmelders in woningen en bedrijven

Medemblik – Veel mensen en bedrijven hebben al rookmelders in hun huis of bedrijf. En dat dat nuttig is bleek maar weer tijdens de brand in Andijk in de nacht van 21 op 22 juni. Omdat de rookmelder een signaal gaf werden de 4 bewoners wakker en konden zij op tijd het brandende pand verlaten.

Rookmelders zorgen ervoor dat u bij brand op tijd wakker wordt, waardoor u en uw huisgenoten nog veilig het pand kunnen verlaten. In sommige gevallen wordt iemand wakker van de brandlucht, maar dat blijkt niet altijd het geval. Bij de meeste branden komt het reukloze, maar zeer giftige koolmonoxide vrij of andere giftige en bedwelmende stoffen. Kortom, niet de vlammenzee maar de rook veroorzaakt de meeste slachtoffers bij brand. Reden genoeg om rookmelders op te hangen in huis.

Wilt u advies over hoeveel en welk type melders u moet kopen? Informeer dan bij de afdeling brandweer en veiligheid via (0229) 85 60 00 of kijk op www.brandweer.nl/brandveiligheid/veilig_wonen/rookmelders_zijn/

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.