17.2 C
Medemblik
26 mei 2020 11:44
Medemblik Actueel.

Atlas College wil binnen paar jaar overstappen op tablets – weg met die zware rugtassen

Medemblik – Scholieren hoeven straks niet meer met een zware tas vol schoolboeken te zeulen. Binnen vijf jaar hebben de meeste brugklassers alleen nog een tablet bij zich. Ook de diverse scholengemeenschappen in West-Friesland waaronder ook het Atlas College, met in Medemblik de Dijk als school, zien dit als een zeer positieve verandering. Eindelijk gaan de zware rugtassen verdwijnen kregen wij van de diverse woordvoerders te horen.  ,,Soms weegt zo’n tas wel 12kg en daar moet zo’n brugpieper dan mee sjouwen. Een tablet weegt maar een fractie van een zware rugtas.”

Tablets veel geschikter

Dat is veel sneller dan verwacht, zeggen grote uitgevers van schoolboeken donderdag in het AD. “Er is sprake van een flinke versnelling in de markt doordat er beter en goedkoper wifi op scholen beschikbaar is. En de apparaten, de tablets, zijn nu ook geschikt”, zegt Mark van Hussen van uitgeverij Malmberg in de krant.

Van Hussen juicht de komst van tablets toe. Zeker omdat dat allerlei nieuwe digitale lesmethoden oplevert. “Digitaal onderwijs was te veel boeken achter glas. Nu kunnen we nadenken wanneer we tekst vervangen door audiofragmenten of beeld. Dat zijn heel nieuwe didactische concepten. Je kunt opnieuw uitvinden hoe je het best een vreemde taal leert.”

Educatieve uitgeverijen als Malmberg en Wolters-Noordhoff hebben inmiddels al hun boeken digitaal beschikbaar.

Reageren via facebook