Fusie peuterspeelzalen Andijk en nieuw jongerencentrum pand Sportlaan Andijk

[google_map][/google_map]

Andijk – De twee peuterspeelzalen (Piggelmee en Jip en Janneke) en het kinderdagverblijf in Andijk gaan samen verder aan de Notaris Steenpoortestraat 55. In het pand aan de Sportlaan 1a komt een jongerencentrum. Het is financieel niet langer mogelijk om twee peuterspeelzalen in stand te houden. Zowel de raad als jongeren uit Andijk koesteren al langere tijd de wens voor een jongerencentrum.

Wethouder Joset Fit is tevreden met de ontwikkeling: “Voorzieningen in de kernen zijn belangrijk voor de leefbaarheid. Ik doe mijn uiterste best om de kwaliteit zo goed mogelijk in stand te houden. Met deze oplossing biedt het kinderdagverblijf straks kinderopvang en een voorschoolse voorziening inclusief speciale arrrangementen voor peuters aan.”

De jongeren in Andijk hebben met de dorpsraad Andijk een stichting opgericht en een bedrijfsplan opgesteld. Dit plan vormt de basis voor het beheer en exploitatie van het jongerencentrum. Het gebouw aan de Sportlaan 1A heeft de bestemming maatschappelijke voorzieningen, waardoor er een jongerencentrum in gehuisvest kan worden. Het gebouw is vrij eenvoudig geschikt te maken voor de ‘huiskamerfunctie’, die het jongerencentrum krijgt.

De komende maanden werken de stichting Jongeren Andijk en de dorpsraad aan de opening van het centrum. De jongerenwerker ondersteunt en brengt zijn ervaring in van andere jongerencentra in de gemeente.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.