Medemblik Actueel.

Regionieuws

Opleiding oogheelkunde Westfriesgasthuis wint onderscheiding

Oogheelkunde beste Co-schap 600Hoorn – De opleiding van de afdeling Oogheelkunde heeft de eerste prijs in de Beste Coschapverkiezing 2014 gewonnen. De verkiezing is een initiatief van het MFAS AMC (de Amsterdamse geneeskundestudentenvereniging).

Jaarlijks komen zo’n 60 co assistenten naar het Westfriesgasthuis voor hun opleiding geneeskunde. Het Westfriesgasthuis was dit jaar vier maal genomineerd voor een beste coschap: naast Oogheelkunde werden ook Interne geneeskunde, Gynaecologie/Verloskunde en poli Chirurgie genomineerd. Overigens won Carla Witte, huisarts in Hoorn, de eerste prijs als beste huisartsopleider.

Opleiding belangrijk
De Hoornse medisch specialisten spelen allemaal een actieve rol in het opleiden van de jonge dokters. Krista Boerlage is afdelingshoofd bij Oogheelkunde: “We zijn erg trots, vooral ook omdat dit een prijs is vanuit de co-assistenten zelf. Het zegt iets over je imago als opleidingsziekenhuis.” Paul Overberg, opleidingscoördinator bij het Westfriesleerhuis: “Volgens de jury ervaren co-assistenten bij ons een open en veilige onderwijssfeer waar je van fouten mag leren. Ook wordt vaak genoemd dat de onderlinge sfeer prima is en co-assistenten zich intellectueel goed uitgedaagd voelen.”

Reageren via facebook