Jongeren Andijk herdenken neven dodelijk ongeval met bloemenzee.

Andijk – Andijk rouwt. De klap is hard aangekomen in Andijk na het vreselijke verkeersongeluk waarbij twee Andijkse jongens op een quad om het leven kwamen. Op de brug waar het ongeluk is gebeurd, zijn bloemen neergelegd.

Op kaartjes bij de bossen bloemen staan teksten als: “Ik zal je nooit vergeten lieve Frank. Rust zacht” en “Rust in vrede, goede vriend”. Volgens onze verslaggever Michael Degenhart komen er regelmatig mensen langs om nog meer bloemen neer te leggen, een praatje te maken of elkaar een knuffel te geven,schrijft onze nieuwspartner RTVNH op haar website.

In de nacht van zaterdag zondag verloren de jongen de controle over de quad. Rond 02.00 uur vlogen ze op de Horn uit de bocht. De jongens waren 17 en 18 jaar oud en kwamen allebei uit Andijk.

Ook de burgemeester van gemeente Medemblik, Frank Streng, treurt om het tragische ongeval. “Het is een kleine gemeenschap, mensen kennen elkaar. Er hangt een deken van droefheid over Andijk.”

Foto: RTV NH / Michael Degenhart

[wppa type=”slideonly” album=”119″][/wppa]