Deen wint NK Speed Docking

Deen_laden_en_lossen_winkel_vrachtwagen_lading_magazijn_(23)DELFT – Het distributiecentrum van Deen Supermarkten in Hoorn mag zichzelf voor de tweede keer de snelste afhandelaar van het NK Speed Docking noemen. Albert Heijn heeft het innovatiefste dc en de beste verbeteraar ten opzichte van vorig jaar is Detailresult. 

Het distributiecentrum van Deen Supermarktketen in Hoorn heeft de verblijftijden tijdens de competitieperiode (17 maart t/m 25 mei) het laagst gehouden. 176 vrachtwagens werden bij dit distributiecentrum in gemiddeld 1:03:19 gewogen verblijftijd gelost. Daarmee heeft het dc zijn eigen winnende tijd van 2013 met 4 minuten overtroffen.

Innovatief
Naast de prijs voor het snelste DC reikte official Walther Ploos van Amstel prijzen uit aan de beste verbeteraar Detailresult Alphen a/d Rijn, en aan het meest innovatieve dc: Albert Heijn Zaandam. Volgens de jury past het AH dc Zaandam het innovatiemodel van Speed Docking (Green Order, Scan&Go, Dynamic On-Time, Dock&Roll) het beste toe. De beste verbeteraar ten opzichte van vorig jaar is Detailresult in Alphen aan den Rijn aan de Flemingweg 5. De grote sprong voorwaarts zit in een verdubbeling van de gemiddelde dropgrootte zonder dat de verblijftijd toenam. De gemiddelde gewogen tijd bedraagt daarom nu 1:48.29 ten opzichte van vorig jaar: 3:05:45.

Diepteonderzoek
Het NK Speed Docking is de grootste Nederlandse logistieke competitie waar tien weken lang verblijftijden worden gemeten bij ruim 600 distributiecentra in Nederland. De competitie vindt sinds 2011 jaarlijks plaats. Dit jaar is in Nederland voor het eerst een diepteonderzoek gedaan naar het verloop van de ontvangstprocessen in distributiecentra.

Bron: Levensmiddelenkrant

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.