16.7 C
Medemblik
23 september 2020 21:24
Medemblik Actueel.

Het Zwembad Midwoud – De kindermarathon op 30 augustus

hetzwembadMidwoud – Voor de kindermarathon kun jij je opgeven als een ploeg van 6 vrienden/vriendinnen maar ook individueel (dan delen wij jou in bij een ploeg). Een ieder zwemt(2 keer)  10 minuten in een uur zoveel mogelijk meters en krijgt na afloop een medaille met het aantal gezwommen meters erop en iets lekkers. Natuurlijk moet je in het bezit zijn van een zwemdiploma. Ook moet er iemand van jouw  ploeg banen tellen en dit aankruisen op een formulier. Vorig jaar deden er veel kinderen mee. Lijkt het jou ook leuk, vraag dan alvast wie er met jou een ploeg wil maken. Na de zomervakantie kun je je hiervoor opgeven.

Overige evenementen:

  • Zwem4daagse – maandag 25 t/m vrijdag 29 augustus
  • Afzwemmen en Discozwemmen – zaterdag 6 september
  • Sluitingsdag (met pannenkoeken!) – zondag 7 september

De boerencamping stond helemaal vol!

Deze keer stond de kampeernacht (20 juni jl.) in het teken van de boerencamping en dat  was aan de activiteitencommissie te zien. Overalls, rode zakdoeken, stro  en later op de avond 2 echt paarden die met wortels gevoerd mochten worden. Er waren maar liefst 70 kinderen die zich voor de kampeernacht  hadden opgegeven (en niet alleen uit Mid- en Oostwoud!). Na  het neerzetten van alle 22 tenten gingen we naar het weiland om boerengolf te spelen. Voor veel kinderen iets wat ze nog nooit gedaan hadden. Een klomp op een stok en de bal van paal naar paal zien te slaan, over hekken klimmen, bal uit de sloot halen en je zag zelfs kinderen met de klompjes inhakken op de gedroogde koeienvlaaien. Rond 22.00 uur  konden ze zwemmen en om 23.00 uur begon de film ‘Brave’, geprojecteerd op het doek tegen de muur. Tijdens de film drinken, warme poffertjes en popcorn. Na de film naar de eigen tent waar je vaak de chips kon horen kraken als je er langs liep. Het weer werkte mee en tegen 03.00 werd het helemaal rustig. Rond 6.30 uur werden de eerste kinderen al weer wakker, waarna de rest later volgde. Ontbijten en wie wilde mocht nog zwemmen. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Rond 8.00 uur kwamen de ouders, de kinderen kregen een banaan of appel mee en om 9.00 uur was alles keurig opgeruimd. Volgend jaar een ander thema maar zeker weer een kampeernacht.

Martine, bedankt dat je er samen met je zoon met de paarden was. Dank, basisschool De Koet voor het uitlenen van de apparatuur en de stoelen. Alle begeleiders die ons hielpen: bedankt!

De activiteitencommissie en het bestuur van’Het Zwembad’ wensen u alvast een fijne zomervakantie!.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?