Politie waarschuwt voor delen persoonlijke gevens op social media

Medemblik – Het is natuurlijk geweldig om je rijbewijs te halen, maar de politie ziet een trend ontstaan waar de gegevens open en bloot op bv. twitter en facebook worden geplaatst. Dit speelt criminelen in de kaart om zo al je persoonlijke gegevens over te nemen. 

Identiteitsfraude

Criminelen zijn 24 uur per dag bezig met het zoeken naar mogelijkheden om identiteitsfraude te plegen, hiervoor speuren zij ook de social media af opzoek naar persoonsgegevens op rijbewijzen en identiteitskaarten. Ze hebben al genoeg aan een geboortedatum, woonplaats en een burgerservicenummer om producten te bestellen op iemand anders zijn of haar naam.

Rijbewijsselfie

Door een copy van je rijbewijs te delen op de social media werkt je dit in de hand en geef je criminelen de kans om hun misdadige ideeën uit te voeren. En pas als de rekeningen binnenstromen is het vaak te laat om dit te stoppen. De politie vraagt dan ook om dit niet meer te doen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.