Medemblik draait verhoging havengelden terug

Medemblik – Het is ook de gemeente Medemblik opgevallen dat de toeristen die per (zeil)boot Medemblik normaal bezoeken nu massaal wegblijven, oorzaak was de forse tariefsverhoging van de liggelden. 

Er zijn ruim honderd schriftelijke klachten binnengekomen over deze exorbitante verhoging van maar liefst 75%. In deze verhoging was wel meegenomen dat er gratis stroom en douchemogelijkheid werd aangeboden, maar dit werd door de toeristen niet als meerwaarde gezien.  Mede door het massaal wegblijven van deze groep toeristen heeft ook de middenstand in Medemblik een forse tik gekregen en ook blijft de opbrengst van de toeristenbelasting ver achter bij de begroting.

Terugdraaien

Er ligt nu een voorstel om per 1 augustus de liggelden terug te draaien naar een tarief van € 1,25 per meter/per nacht en buiten het toeristenseizoen deze te verlagen van € 0,75 naar € 0,60.  De maatregel moet er weer voor gaan zorgen dat de aantrekkelijkheid van Medemblik als ligplaats weer wordt vergroot, tevens krijgen de schippers een arrangement aangeboden van 3 dagen liggen 2 dagen betalen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.