Medemblik Actueel.

Dijkpop schrijft geschiedenis, al 30 jaar een begrip

Andijk – Het boek is klaar, geschiedenis is geschreven. 30 jaar Dijkpop Festival is aan het papier toevertrouwd en voor iedereen inzichtelijk.

dijkpop30jaar
Bas Pekel, Joost Buis, Antoinet Zwan en Rimbert Morsch. ( foto:Armand Hoogland)

Wat een mooi moment vrijdag de 20 juni. Het boek ging van achter in de zaal door de handen van alle aanwezige vrijwilligers richting degene die het boek uitgereikt kreeg. Aan de maker van het boek, Joost Buis, al 30 jaar betrokken bij het festival, werd het eerste exemplaar overhandigd door zijn lieftallige echtgenoot Antoinet Zwan. Zij nam de microfoon ter hand en roemde de inzet en de passie van de maker wat leidde tot een boek van bijzondere hoge kwaliteit en wat voor een feest der herkenning zorgt.

Antoinet werd op haar beurt weer verrast door Bas Pekel, voorzitter van de stichting Dijkpop, met een mooie bos bloemen voor het geduld en begrip wat ze opgebracht had ten opzichte van de maker van het boek. De voorzitter verwees tevens naar de vele vrijwilligers die het festival rijk is en die dezelfde inzet en passie toonden voor-, tijdens- en na het festival. Zonder deze mensen zou er geen festival zijn en dus ook geen boek zijn. Deze vrijwilligers zorgen voor het grootste deel van de Dijkpophistorie.

Het boek is te koop bij alle Rheino’s vestigingen in Wervershoof, Winkelcentrum Streekhof en Enkhuizen. Vivant in Wervershoof, Primera in Andijk en Boekhandel Smit & Co in Enkhuizen. Op deze site kan het boek uiteraard ook besteld worden.

Reageren via facebook