Medemblik Actueel.

Algemeen Politiek

VVD Medemblik wil nullijn gemeentelijke belastingen en heffingen

Medemblik – De VVD-fractie in de gemeenteraad van Medemblik wil via een amendement voorkomen dat het huidige college de belastingen en heffingen nog verder willen verhogen. Het huidige college wil de leges kostendekkend maken en ook de gemeente belastingen corrigeren voor prijsstijgingen. 

Dit is verkeerd gevallen bij de VVD-fractie, zij is van mening dat de gemeente de afgelopen jaren al veel heeft bezuinigd en dit ook de aankomende jaren nog zal blijven doen, maar ook dat zij tegen de beloftes in om in de geest van de beoogde fusievoordelen, waarbij een grotere gemeente zal leiden tot kostenvoordeel voor de inwoners. Maar ook vind de fractie het een verkeerd signaal dat als de gemeente zelf op alles bezuinigd de belasting en leges wel sterk verhoogd richting haar inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen.

De VVD-Fractie ziet het liefst dat de korting op de algemene uitkering vanuit Den Haag wordt opgevangen door het verlagen van de gemeentelijke uitgaven, waardoor de belastingen en heffingen niet verhoogd maar eerder verlaagd moeten worden, of door het hanteren van de nullijn er voldoende extra inkomsten binnenkomen om de lagere inkomsten vanuit het rijk te compenseren.

 

 

Reageren via facebook