Scholieren Horizon College postief over hun school

West-Friesland – Deelnemers van het Horizon College geven hun school een goede voldoende. Dit blijkt uit de JOB-enquête die de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) heeft gehouden. De JOB behartigt de belangen van mbo’ers in Nederland en vindt het belangrijk om feedback van hen te ontvangen. Elke twee jaar neemt de JOB een enquête af. De definitieve cijfers van de JOB-enquête 2014 werden dinsdag 17 juni gepubliceerd.

De beroepspraktijkvorming (stages) en de veiligheid op school scoren de hoogste cijfers bij het Horizon College: een 7,3. De mbo-deelnemers waarderen hun opleiding met een 6,8. Het laagste cijfer is voor de organisatie op school (roostering/lesuitval) en scoort een 6,1. De deelnemers werden onder meer bevraagd over de opleiding, de school, de begeleiding, de organisatie, toetsen en examens, gebouwen en voorzieningen, de veiligheid en de beroepspraktijkvorming. Voor al deze punten en voor alle opleidingen is het oordeel van de deelnemers over het Horizon College verbeterd ten opzichte van de vorige JOB-enquête in 2012.

Scherp houden

De deelnemersraad van het Horizon College vertegenwoordigt de circa 12.500 deelnemers en is tevreden met de uitslag van de enquête. Roy Korbijn van de deelnemersraad: ‘We zien dat er verbeteringen zijn gemaakt en daar zijn we blij om. We hebben ingezet op bepaalde speerpunten zoals kwaliteit, veiligheid en het schrappen van boeken van de boekenlijst die niet in de lessen worden gebruikt. Samen met alle deelnemers die wij vertegenwoordigen maken wij werk van onze opleiding en de school en dat zie je terug in de beoordeling. We houden het College van Bestuur scherp zodat de kwaliteit van het mbo-onderwijs voldoende blijft en verbetert en dat de deelnemers ook iets te zeggen hebben. Het is onze taak om daar op toe te zien.’

Punten van aandacht

René van Schalkwijk, lid College van Bestuur van het Horizon College, is eveneens tevreden met de uitslag van de JOB-enquête. ‘We hebben de dienstverlening aan onze opnieuw verbeterd. We zijn blij dat de deelnemers hun opleiding en ook de veiligheid op school met een goede voldoende waarderen. Maar we weten ook aan welke punten we moeten blijven werken. Zo zijn bijvoorbeeld de roostering en lesuitval een punt van aandacht. We zetten hierop in door de roostering anders te organiseren en het aantal roosterwijzigingen sterk terug te brengen. Dat geeft zowel de deelnemers als de docenten meer zekerheid. Alle boekenlijsten worden ook opnieuw nauwgezet doorgenomen. Dat kan beter worden afgestemd. De uitkomst van de enquête bevestigt overigens ook het positieve oordeel van de onderwijsinspectie over het Horizon College. We zijn hier best trots op en dit resultaat is ook een compliment voor de docenten en medewerkers van het Horizon College. Net zoals bij onze deelnemers; we zijn blij met deze cijfers, maar we willen ons nog steeds verbeteren.’

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.