14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 13:50
Medemblik Actueel.

Medemblik jaarlijks 500.000 euro extra naar Veiligheidsregio

Medemblik – In september 2013 werd duidelijk dat de samenvoeging van de diverse hulpinstanties tot 1 Veiligheidsregio definitief zou zijn. Dit hield ook in dat per 1 januari j.l de brandweer in Medemblik een saneringsronde voor de kiezen kreeg, waardoor er nog maar 4 brandweermensen per auto zijn. Deze Veiligheidsregio moet zijn definitieve vorm per 1 januari 2015 krijgen. 

Ik wil niet dat de brandweer op de slachtbank komt

Tijdens de behandeling van de concept-begroting voor de nieuwe brandweerorganisatie werd op vrijdag 9 mei tijdens de vergadering van het algemeen bestuur door een aantal burgemeesters sterk gepleit om niet al zwaar te gaan bezuinigen op brandweerzorg. “Ik wil niet dat de brandweer op de slachtbank komt. Niemand gaat ons helpen wanneer wij over een paar jaar tot de ontdekking komen dat veel te veel is wegbezuinigd”, zo stelde burgemeester Onno van Velthuizen van Hoorn. Daarin werd hij ondermeer gesteund door Koen Schuiling, eerste burger van Den Helder. “Ik heb de sterke indruk dat de veiligheidsregio een efficiënte organisatie is, waar geen geld over de balk wordt gegooid”.

€ 500.000,- structureel tekort

Nu blijkt dat door deze samenwerking de gemeente Medemblik jaarlijks een structureel tekort van €500.000,- krijgt te verwerken, en dat er geen duidelijke verbetering richting de inwoners van de gemeente Medemblik tegenover staat.  Juist in deze tijd van zware bezuinigingen en extra belastingverhogingen komt ook dit weer op het bordje van de belastingbetaler, de inwoners van de gemeente Medemblik en de bedrijven en instellingen binnen de gemeente Medemblik.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?