13.5 C
Medemblik
21 september 2020 02:49
Medemblik Actueel.

Technisch mankement oorzaak brand De Bierkaai Andijk

Andijk – De brand bij café De Bierkaai in Andijk is niet aangestoken, maar door een technisch mankement ontstaan.Dat bevestigt de politie maandag. Wat de precieze oorzaak van de brand is geweest is nog onduidelijk. Het café brandde zondagochtend volledig uit. Cees Huisman, eigenaar van het pand aan de Dijkweg, kon het niet bevatten. “Dit valt rauw op ons dak en is hard aangekomen”.

Huisman had het pand eind vorig jaar verhuurd aan Jan Sijm. Die baatte café de Bierkaai uit en woonde daarboven. Hij liet weten te emotioneel te zijn om te reageren op de brand. Het pand is verwoest en omdat instorting dreigde is de gevel met een graafmachine omgelegd. De brandweer was zondag nog uren bezig met nablussen, meldt onze nieuwspartner RTVNH.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?