Rob Hartog grootste winnaar in Oschersleben

Abbekerk – Op 20 t/m 22 juni vond het IDM plaats in het Duitse Oschersleben, waar tevens de 5e en 6e race om het ONK kampioenschap werden verreden. Het weekend bleek achteraf zeer succesvol te verlopen voor Team Hartog – Racing Against Cancer, met driemaal een eerste plaats. Zowel de eerste als de tweede race werd winnend afgesloten, en daarnaast werd de leiding overgenomen in het Nederlandse Kampioenschap.

rob hartog 400x250Op vrijdag vonden de vrije trainingen plaats. De dag begon met regen, maar aan het einde van de dag konden er ook een aantal droge sessies gereden worden. Tijdens deze dag werd door het team gezocht naar een goede afstelling van de NIWA Suzuki. Dit werd voortgezet tijdens de twee kwalificaties, welke op zaterdag plaatsvonden. Dit resulteerde dan ook in progressie tijdens iedere sessie. Hartog: “We maken iedere sessie nog progressie, en de afstelling van de motor voelt dankzij het team erg goed. De verbeterpunten zijn duidelijk en hiermee gaan we in de kwalificaties aan de slag.” Ook in de eerste en tweede kwalificatie werden nog kleine stapjes voorwaarts gezet. Uiteindelijk leidde dit tot een 3e plaats van de aanwezige ONK rijders, met tweetiende seconde achterstand op de snelste Nederlander Chris Nobel. Dit gaf vertrouwen voor de race, omdat Rob in de race meestal nog iets extra eruit weet te persen.

De eerste race vond al plaats op zaterdagmiddag. Rob had een bliksemstart, meteen nam hij de leiding van de ONK rijders en mengde zich in de top-10 van de IDM rijders. Gedurende de race heeft hij wel strijd moeten leveren en kwam daarbij op de 2e plaats te rijden. Echter tegen het einde van de race werd de leiding weer overgenomen van Lesley Ten Tusscher en niet meer uit handen gegeven. Dit betekende de eerste ONK overwinning!

De tweede race vond op zondagmiddag plaats. Onder een flinke laag bewolking doofden de startlichten en ging het gemengde IDM- en ONK veld van start in de 17 ronden tellende race. Wederom kwam Hartog goed weg en pakte meteen de koppositie. Gedurende de race vond een strijd plaats om de laatste plaats in de top-10 van het IDM veld. Zijn voorsprong op de tweede ONK rijder Chris Nobel was inmiddels opgelopen naar 10 seconden, wanneer er lichte regendruppels naar beneden kwamen. Met in het achterhoofd de leidende positie en de fikse voorsprong werden geen verdere risico’s genomen en werd de wedstrijd winnend afgesloten toen de race 3 ronden voor het einde werd afgevlagd omdat de regen heviger werd. “WAT een weekend! Wie had dit vooraf gedacht. Het gehele weekend zaten we er goed bij en was de afstand tot de kopman te overzien. Hiermee wisten we dat we voor de overwinning konden strijden en dit is, twee keer maarliefst, gelukt! Zonder mijn team had ik dit niet gered, zij hebben mij duidelijk gemaakt waar de verbeterpunten lagen en gezorgd dat er een compititieve motor staat. In combinatie met de Dunlop banden bleek het perfect uit te pakken. Dunlop heeft als bonus ook nog eens 2 sets extra banden toegezegd voor de Iveco Daily Ducth TT!”

De dubbele overwinning betekend een maximale score, hiermee heeft Rob goede zaken gedaan om het Nederlandse Kampioenschap en de leiding overgenomen in de Dutch Supersport, met 11 punten voorsprong op Davy Thoonen en 22 op Chris Nobel.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.