Lichte straffen drugssmokkelaars West-Friesland

Medemblik – De leden van de opgerolde drugssmokkelaarsbende uit West-Friesland hebben hun straf te horen gekregen van de rechter.  Deze vielen stukken lager uit dan was verwacht door de trage afhandeling van het Openbaar Ministerie. 

De 66-jarige Jan’Patat’ M uit Nibbixwoud is veroordeeld tot een boete van € 1500,- omdat hij opslagruimte beschikbaar stelde aan de drugsbende.  De rest van de bende kreeg ook hun straffen te horen en die varieerden van vrijspraak wegens gebrek aan bewijs voor de 64-jarige Bram G. uit Zwaag tot wel schuldig zijn aan het transporteren van drugs voor de 64-jarige Nibbixwouder Hans G.  maar zonder straf oplegging omdat hij in Denemarken al vast had gezeten, Opa  ‘Cor B’ (75) kreeg 3000 euro boete opgelegd en de organisator Rob B. die volgens het O.M op de vlucht is maar gewoon lekker in Marbella woont en verblijft volgens een email door hem aan ons gestuurd enkele weken geleden, is al eerder veroordeeld tot 4.5 jaar.

De 66-jarige Ab. H heeft ook geluk, inplaats van 8 maanden celstraf omdat hij tot de top van de bende behoorde volgens het O.M  werd bestraft met een boete van 3000 euro omdat de rechters hier geen hard bewijs van hebben gekregen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.