Brocante KasteelFair Medemblik succesvol verlopen

Medemblik – Zaterdag 21 & Zondag 22 juni kwamen duizenden bezoekers naar kasteel Radboud in Medemblik. De zomereditie was opvolgend aan de geslaagde wintereditie van afgelopen december.

fasteelfair zomer-editie 247Vrijdagmiddag en avond kwamen diverse brocanteurs uit het hele land al opbouwen. Sommige standhouders maakten er een ware huiskamer of tuin opstelling. Helemaal zomers en Brocante. Het mooie weer speelde een belangrijke rol en Zaterdag kwamen er over de duizend bezoekers naar Medemblik. Nog voor de openingstijd van 11:00 stond er al een rij wachtende bezoekers. In de loop van de ochtend liepen de eerste bezoekers op zoek naar de “krenten” uit de pap. Echter hadden diverse standhouders zich hier goed op voorbereid en zorgden voor nieuwe aanvoer gedurende de hele dag. Aan het einde van de eerste dag was er een speciale standhouders borrel georganiseerd om lekker na te praten en genietend van wijn, stokbroden, Franse kaasjes en de ondergaande zon.

De tweede dag (zondag 22 juni) werd het nog warmer en drukker. Vele bezoekers uit Nederland, Duitsland en België liepen van het begin alweer te struinen. Ook de tweede dag kenden aanvullend nieuwe standhouders met andere Brocante. Hierdoor kwamen er ook bezoekers van de eerste dag voor een tweede keer. Opvallend genoeg was dat tot het einde van de BrocanteFair nog bezoekers binnen kwamen om te kijken naar al het ingebrachte Brocante. Ook de lokale ondernemers uit Medemblik plukte een graantje mee en het was vele malen drukker dan een reguliere zondag. De organisatie was in handen van Stichting Stal 135 uit Twisk. Deze had de eerste editie ook al verzorgd en daardoor een samenwerkingsverband aangegaan met Kasteel Radboud voor de aankomende jaren.

Binnenkort wordt de hele Brocante KasteelFair geëvalueerd en mogelijk alweer voorbereidingen getroffen voor een wintereditie. Meer informatie kunt u krijgen via de website www.stal135.nl of per mail: info@stal135.nl. Voor uitgebreide fotoreportage verwijzen wij naar facebook Stal135