11.9 C
Medemblik
27 mei 2020 09:06
Medemblik Actueel.

Peiling: Verplaats de markt van de maandag naar de zaterdagmiddag

Medemblik – Zoals u allemaal wel kunt zien is de huidige maandagmarkt een persiflage van zichzelf aan het worden. Minder en minder marktkramen en minder en minder bezoekers heeft geleid tot een cirkel waar niet meer uit te komen is.  Nieuwe marktkooplui willen niet komen omdat het publiek ook niet komt en die komen niet omdat er zo weinig marktkooplui aanwezig is op de markt. 

Medemblik Actueel start daarom een peiling waar u drie keuzes heeft: 

  1. verplaats de markt van de maandag naar de zaterdagmiddag/avond, meer mensen hebben dan vrij en hebben dan ook meer kans om de markt te bezoeken
  2. gewoon lekker zo laten met de kans dat over een jaartje of wat Medemblik marktloos is.
  3. u heeft zelf een ander idee en dan willen wij die graag lezen in de reacties.

Het aantrekkelijkst voor Medemblik is om bijvoorbeeld de Nieuwstraat vanaf 4 uur ’s middags t/m zondagavond 18:00 uur voor al het verkeer af te sluiten, waardoor er meer ruimte komt voor terrassen en misschien wel een podium waarom elke zaterdagavond een live band speelt.  Natuurlijk alles in overleg met de altijd zeer negatieve middenstand van Medemblik.  Hier op de redactie hebben wij wel eens gekscherend gezegd dat het beter is de Mevo op te heffen en van vooraf aan opnieuw te beginnen en dit keer met enkel positieve en actieve middenstanders die samen  met de gemeente Medemblik die van de Nieuwstraat weer een levende winkel/uitgaansgebied willen en kunnen maken.

Stemmen dus… Wij willen na het zomerreces met de uitslag richting de gemeente gaan en voorleggen aan de gemeenteraad van Medemblik.  Want dat er iets moet gebeuren is wel duidelijk en daar heeft u een zeer duidelijke stem is, zonder u de consument is de middenstand in Medemblik gedoemd uit te sterven.

[poll id=”73″]

Reageren via facebook