Terugroepactie verstikkende sambabaltoeter

toeterMedemblik – Een oranje sambabal die ook als toeter kan worden gebruikt wordt toch teruggeroepen vanwege verstikkingsgevaar. In een advertentie in de landelijke dagbladen meldt leverancier Toppoint dat klanten hun geld terugkrijgen als ze de toeter terugbrengen. Geadviseerd wordt de toeter niet meer te gebruiken.

Eerder deze week werd de toeter al uit de schappen van Action, Dekamarkt en Dirk gehaald nadat bij een 7-jarig jongetje een onderdeel van de fluit in zijn keel was geschoten. Het stukje werd in een ziekenhuis in Groningen operatief verwijderd.

Directeur van Toppoint Bas Lensen stelde toen nog tegenover regionale media dat een terugroepactie niet nodig was. Uit extra tests zou zijn gebleken dat de toeter veilig is. “Het is een incident”, zei Lensen toen. Dit was nog voor extra tests van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Mogelijk vormen die tests nu aanleiding om de sambabal toeters alsnog terug te roepen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.