Koninklijke Onderscheiding voor Peter Koopman uit Wervershoof

Burgemeester Frank Streng speld de kersverse ridder de versierselen op
Burgemeester Frank Streng speld de kersverse ridder de versierselen op

Wervershoof – Op vrijdag 20 juni reikte burgemeester Frank Streng een Koninklijke Onderscheiding uit aan Peter Koopman (55) uit Wervershoof. Koopman is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de receptie van zaalvoetbalvereniging Architectenburo Bob Nieuweboer in Sport- en Welnesscentrum De Dars in Wervershoof. 

‘Voorzitter’ Peter Koopman is 33 jaar betrokken bij de zaalvoetbalvereniging; 28 jaar als voorzitter, twee jaar als penningmeester en drie jaar als vice-voorzitter. Naast de bestuurlijke functies was hij 25 jaar geleden ook verantwoordelijk voor het binnenhalen van de huidige sponsor: Architectenburo Bob Nieuweboer. Verder coördineerde hij binnen de zaalvoetbalvereniging het aanstellen van de scheidsrechters. Ook fluit hij regelmatig zelf wedstrijden.

Koopman was niet alleen de man van organiseren en coördineren. Hij was ook actief als coach. Van zowel heren 1, 2 en 3 als dames 1 en 2. Bovendien begeleidde hij de handbalteams. Mede door zijn inbreng zijn de toernooien –in zaalvoetballend West-Friesland – inmiddels een begrip geworden.

Met zijn kennis heeft hij het bestuur van de SSW (Samenwerkende Sportverenigingen Wervershoof) regelmatig geadviseerd over zaken als vervanging van de vloer, verhuizing sportpark naar de Westrand en bij de bouw van de nieuwe sporthal De Dars.

Voor diverse verenigingen, zoals zaalvoetbal, handbal VVW, voetbal VVW, tennis, volleybal en tennis Oostwoud heeft Peter Koopman sponsorprojecten opgezet. Koopman zet zich al jaren in voor sportend Wervershoof. Hij doet dit met een aanstekelijk enthousiasme, met passie voor sport en veel plezier.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.