Medemblik Actueel.

Algemeen

Eerste jaar internationaal curriculum (IPC) obs de Meridiaan groot succes!

Medemblik – Nu het schooljaar naar het einde loopt, kan de openbare basisschool “de Meridiaan” in Medemblik terugkijken op een bijzonder geslaagd startjaar van het International Primary Curriculum. Een internationaal opgezet programma waarin o.a. alle zaakvakken, creatieve en culturele vakken en techniek op een eigentijdse en boeiende wijze worden geïntegreerd.

ipcVandaag lieten de kinderen uit groep 3 en 4 aan tientallen ouders en alle andere leerlingen zien wat zij geleerd hebben in het het laatste thema “het circus komt er aan”. In een ware circusarena in de gemeenschapsruimte van de school waren de oh’s en ah’s niet van de lucht.

De revolutionaire vernieuwde werkwijze van IPC heeft dit jaar voor een grotere betrokkenheid van leerlingen, ouders en team gezorgd en is het leren weer leuk geworden. Uitdagende onderwerpen, veel onderzoeksvragen, veelvuldig gebruik van de digitale mogelijkheden , maar vooral de boeiende wijze waarop de kinderen zich nu de kennis eigenmaken, staan garant voor kwalitatief goed onderwijs. Ook het gebruik van Chromebooks maakt de digitale wereld nog bereikbaarder.

Iedereen is dus bijzonder tevreden over dit eerste jaar IPC en wordt er met belangstelling uitgekeken naar het nieuwe schooljaar met weer nieuwe uitdagingen, excursies, sprekers, presentaties en eigentijds leren.
“De Meridiaan” ontving deze week het speciale IPC wandbord, waarmee voor de buitenwereld duidelijk zichtbaar is, dat er in Medemblik en in Westfriesland modern, eigentijds en uitdagend onderwijs wordt gegeven.
Ook geïnteresseerd? Gewoon binnenlopen tijdens de IPC-middagen.

Reageren via facebook