6 C
Medemblik
27 november 2020 06:40
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik 18 juni – Veel bewolking, later misschien een glimpje zon.

W-F kaart done

Medemblik – Vandaag hangen er veel wolken boven de regio, maar het blijft wel droog. Misschien dat later vanuit het noorden af en toe de bewolking breekt en dat we nog een glimpje van de zon mogen oppakken. Het regiokwik stijgt naar 19 graden en daarbij waait er een matige noordelijke bries.

Morgen en ook vrijdag is het grootendeels bewolkt in de regio en uit deze bewolking valt vooral donderdag wat lichte regen of motregen. Het zijn zeker geen grote hoeveelheden. Met een matige noordwestenwind wordt het op beide dagen niet veel warmer dan 17 graden.

Tijdens het weekend blijft de wind is de noord- tot noordwesthoek hangen. Vooral zaterdag zien we nog redelijk wat wolkenvelden, maar de zon krijgt wel steeds vaker de ruimte. Zondag is er meer zon en dan kan het met voldoende zonneschijn 20 graden worden in de regio. Zaterdag slechts 17 of 18 graden.

Ook na het weekeinde lijkt er geen verandering te komen aan de noordelijke stroming en blijft het vrij koel voor de tijd van het jaar, rond 18 graden.

Weerspreuk van de dag: Als de kikvors kwaakt, wordt er regen aangemaakt.

Weerman: Patrick Maarschalkerweerd

Reageren via facebook