Vrouw verzon verbranding zoontje door zonnebrandcremé Action

Medemblik – In de zonnebrandcrème van Garnier zijn in een onderzoek van L’Oreal geen afwijkingen gevonden meldt de Action. De winkel kwam in opspraak nadat een moeder de Action de schuld gaf van de volledige verbranding van haar 2-jarige zoontje.

De Action heeft de omstreden zonnebrand uitvoerig laten testen door L’Oreal, nadat eind mei ophef ontstond over de Garnier zonnebrandcrème van de Action. De brandwonden die het 2-jarige jongetje opliep zijn dus niet veroorzaakt door de ‘slechte’ zonnebrand. De Hoax-wijzer meldt dat het kind gewoon te lang bloot heeft gestaan aan de zon en daarom zo ernstig verbrand is.

Hoax-bericht
Na de grote ophef die ontstond na het bericht op Facebook, kwamen er meer klachten binnen over hetzelfde product. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) stelde na de klachten een onderzoek in. De Hoax-wijzer laat nu weten dat de verbrandingen in ieder geval niet de oorzaak zijn van de zonnebrand.

De Hoax-wijzer berichtte vrijwel direct na het Facebookbericht dat het hoogstwaarschijnlijk om een Hoax-bericht zou gaan. “Aangezien het kind ernstig verbrand is door de zon, lijkt het erg onwaarschijnlijk dat de ouders hier niet eerder iets van gemerkt hebben, als ze het kind zo regelmatig zouden hebben ingesmeerd. De verantwoordelijkheid ligt hier dus in eerste instantie bij de ouders en niet bij de werkzaamheid van een product.”

 

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.