Veroordeelde gynaecoloog in cassatie, ouders verbijsterd

Hoorn – De ouders van het overleden baby’tje Biendiya Ramgoelam zijn blij dat ook het gerechtshof gynaecoloog Maarten B. schuldig acht aan de dood van hun dochter. ‘Het gaat ons niet om een straf, maar het gaat ons om erkenning van dat wat er gebeurd is’.  

De rechtbank veroordeelde de gynaecoloog, die destijds in het Westfries Gasthuis werkte, eerder tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Het hof vindt een straf niet meer nodig omdat de arts al door het medisch tuchtcollege is berispt en de zaak hem veel negatieve aandacht heeft opgeleverd in de media. Ook heeft de man oprecht zijn medeleven betuigd aan de moeder en haar echtgenoot, aldus het hof, schrijft RTVNH.

Cassatie

De ouders van Biendiya zijn weliswaar blij met de uitspraak van het hof, maar ervaren het als zeer pijnlijk dat de gynaecoloog zijn veroordeling opnieuw gaat aanvechten. Hij gaat in cassatie. ‘Houdt het dan nooit op?’, vragen ze zich af.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XbQML_d1LGk[/youtube]

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.