LZI investments en Van der Wal matsen gemeente Medemblik – schadeclaim van tafel

Medemblik – Afgelopen mei berichten wij al in onze topic over de beerput van Wervershoof dat er ook mogelijk een (mega)claim boven het hoofd van de gemeente Medemblik hing over het niet doorgaan van het Neshotel in Onderdijk. 

Al tientallen jaren is men van plan om op het Nesbos in Onderdijk een hotel te bouwen en telkens weer loopt het op niets uit, de ene keer ging de provincie niet akkoord en de andere keer lag de gemeente Wervershoof weer dwars, en bij de laatste keer was het de gemeente Medemblik die liever hier geen hotel zag verschijnen.

Wethouder Hans Tigges kon geen exact bedrag noemen dat de gemeente moet betalen aan beide instanties omdat er voor nu alleen nog een mondeling overeenkomst is gemaakt.  De gemeente Medemblik had uit voorzorg 300.000 euro apart gezet vanwege deze schadeclaim omdat de gemeenteraad van de voormalige gemeente Wervershoof vond dat de projectontwikkelaar nergens recht op had.

Door deze mondelinge overeenkomst was ook de rechtzitting op 12 juni j.l van tafel. Er wordt nu verder onderhandeld over de definitieve afkoopsom.

Nu is het afwachten of de zwaarste schadeclaim, 900.000 euro, ook via een vriendelijke weg kan worden opgelost. Deze zaak gaat over een stuk grond in glastuinbouwgebied Het Grootslag (deel Wervershoof). De eigenaar van de grond wil daar kassen bouwen en de gemeente heeft met de exploitant van het glastuinbouwgebied (Glastuinbouwgebied Het Grootslag B.V.) een verschil van mening over de vraag welke kosten voor openbare voorzieningen de gemeente bij de desbetreffende eigenaar in rekening kan brengen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.