20.7 C
Medemblik
13 juli 2020 20:15
Medemblik Actueel.

Kasteel Radboud op vizier nieuwe coalitie

Medemblik – Onder het motto ‘Samen Sterk Vooruit’ heeft de Gemeente Medemblik een nieuwe coalitie van CDA, GemeenteBelangen en D66. In hun coalitieakkoord 2014-2018 wordt Kasteel Radboud met naam en toenaam genoemd. Bij ‘Leefbaarheid en voorzieningen behouden en bevorderen’, staat onder het kopje Subsidiebeleid Kunst en Cultuur: “Behoud van het bestaande (met historische waarde) heeft een hogere prioriteit dan nieuwe investeringen.

Zo erkent de gemeente het belang van kasteel Radboud en wil zij meewerken aan het behoud.” De Stichting Kasteel Radboud gaat eind juni met de nieuwe wethouders Harry Nederpelt (CDA, Toerisme) en Joset Fit (GemeenteBelangen, Kunst en Cultuur) in gesprek, om te bekijken hoe deze belofte samen concreet te maken.

Rijk blijft investeren in Kasteel Radboud

Ondanks alle verkoopperikelen blijft het Rijk als huidig eigenaar investeren in Kasteel Radboud. Vorige week is groot onderhoud aan het leien dak via een aanbesteding gegund aan de firma Koninklijke Woudenberg. Het onderhoud zal nog dit jaar worden uitgevoerd.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?