13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 09:59
Medemblik Actueel.

Het Bakkerijmuseum Medemblik in de zomervakantie

Regen, wind of zonneschijn…Je kunt ze elke dag bruin bakken in het Bakkerijmuseum!

Medemblik – Het is natuurlijk een hele eer als je al 30 jaar het meest Smaakmakende museum van Nederland bent en al twee keer op rij bent verkozen tot Leukste Kindermuseum van heel het land, maar het schept ook verplichtingen. Nu zijn bakkers creatief en spelen ze graag, snel en origineel, op de actualiteit in. Dat doen ze ook al eeuwenlang, dus ze zijn zeer ervaren.

bakkerijmuseumDaarom zijn de bakkers van het Bakkerijmuseum in Medemblik er eens goed voor gaan zitten en ze hebben vier verschillende activiteiten voor de kinderen bedacht. Zo kunnen kinderen bijna elke dag langs komen om iets leuks en leerzaams in het museum te gaan doen. Omdat de bakkers in het museum ook aan traditie vasthouden is de topper van de afgelopen jaren, een koek maken in de vorm van je leeftijd, gebleven.

De andere thema’s zijn ‘Sebastiaan de Spin’, ‘Het zonnetje in huis’(ook als het regent…) en de ‘Piratenpuzzeltocht’ (de historische link met de zeevaart van Medemblik). De activiteiten voor kinderen zijn de hele dag door, u hoeft er niet voor te reserveren en het kost niks extra. Op de website kunt u zien op welke dag welke activiteit is.

Naast dat het Bakkerijmuseum erg leuk voor kinderen is het voor de volwassenen ook zeker de moeite waard. Bijvoorbeeld de tentoonstelling over het bakkersprentenboek: 400 jaar vormen in de bakkerij. Of schilderijen van Chocolade, elke dag demonstraties van bonbon’s en marsepein maken en bij warm weer ook IJs. Soms zelfs vers snoep met suikerdemonstraties. Goede beoordelingen op diverse sites bevestigen dat het museum een bron van inspiratie en informatie op culinair gebied is.

Werkelijk alles op bakkersgebied is er te vinden en veel van de oude bakkerstechnieken worden nog dagelijks gedemonstreerd door de ervaren oud-bakkers. Zij vertellen met passie over hun vak en zullen u inweiden in de vele geheimen van de bakkerij. Niet voor niks heeft het museum samengewerkt met diverse bakprogramma’s en komen bijvoorbeeld ‘Klokhuis’ en ‘de Keuringsdienst van Waren’ langs voor informatie. Het bakkerijmuseum is de schatkamer van informatie over de historische bakkerij.

Voor een heel dagje Medemblik zijn nog meer schatkamers te vinden, bijvoorbeeld van de middeleeuwen in kasteel Radboud en de Bonifaciuskerk, de binnenwateren, de Westfriese lintdorpen, de elke dag rijdende stoomtram, de terrasjes op toplocaties… Medemblik is gewoon elke dag Memorabel!

Om te zorgen dat werkelijk iedere bezoeker genoeg ruimte heeft om dit alles mee te maken gaat het museum gedurende de hele vakantie, 7 dagen per week, al om 11 uur open.

U bent van harte welkom! www.deoudebakkerij.nl  0227-545014

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?