19 C
Medemblik
20 september 2020 17:23
Medemblik Actueel.

Andijker vos het haasje

vos
Rein is het haasje

Andijk – Vorig jaar maakten wij al melding dat er in de omgeving van Medemblik een vos was gesignaleerd. Vorige week maakte wij melding dat in de omgeving van Andijk en Wervershoof diverse boerderijdieren zoals kippen, kalkoenen, konijnen dood zijn gevonden mogelijk allemaal het slachtoffer van een vos.  Of het er nu 1 of meerdere vossen zijn is onduidelijk, wel is sinds gisteren duidelijk dat er 1 vos minder is in de omgeving. 

Een groepje jagers is opzoek gegaan naar de vos en hebben in de omgeving van Andijk een vos geschoten, vossen staan in Nederland niet op de lijst van beschermde dieren en mogen het hele jaar door geschoten worden. De jagers kwamen na een tip van een hobbyboer posten in een schuilhutje van strobalen.  Pas na een paar nachten posten liet de vos zich dan eindelijk zien waarna hij geschoten werd.

Voor de (hobby)boeren in de omgeving van Andijk en Wervershoof is het nu maar te hopen dat er maar 1 vos rondliep en niet meerdere.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?