Medemblik Actueel.

Algemeen Evenementen Sport

2e editie Vooroeverloop Enkhuizen-Medemblik

Medemblik – Op 10 augustus 2014 organiseert loopgroep Medemblik de 2e editie van de Vooroeverloop Enkhuizen-Medemblik. Deze halve marathon is een echte sportieve beleving waar regionale toeristische attracties onderdeel zijn van het lopen.

Bijzondere start

De weg naar de start draagt al bij aan een goede sfeer: alle halve marathon lopers worden vanuit Medemblik met het klassieke schip de MS Friesland, over het IJsselmeer naar Enkhuizen gebracht. De start vindt plaats in het Zuiderzee museum. Na deze bijzondere startlocatie loopt de route zo dicht mogelijk langs het IJsselmeer. Over de 800 jaar oude Westfriese Omringdijk, langs waterbekkens en over deels onverharde paden leidt de route naar kasteel Radboud in Medemblik. Op deze historische finish locatie worden de deelnemersals helden binnengehaald!

Ook in teamverband

Dit jaar is het ook mogelijk om in teamverband aan de Vooroeverloop deel te nemen. Als estafette team kan worden ingeschreven met 3 lopers en een captain. Elke loper loopt 7 kilometer van het parcours. De captain zorgt voor het vervoer van zijn/haar team. De eerste loper van het team start bij het Zuiderzee museum de andere 2 lopers op het 7 en 14 kilometer punt. Het team vaart dus niet mee met de boot.

Inschrijving

Bij het inschrijfgeld is voor alle lopers naast de verzorging onderweg, de tijdregistratie en een medaille inbegrepen. De tijdregistratie wordt geregeld door MyLaps event timing middels het BibTag systeem, waarbij de tag op het startnummer is geplakt. Een eigen chip is dus niet nodig. Voor de individuele lopers is ook de boottocht bij het inschrijfgeld in begrepen. Elke deelnemer ontvangt na afloop een goed gevulde goodiebag met onder andere een gratis toegangskaartje voor het Zuiderzee museum.

Zie voor verdere informatie en inschrijven: www.vooroeverloop.nl

Reageren via facebook