Nieuwe Westfriese Omroep in de startblokken

nieuwe omroepMedemblik – De lokale omroepen van Enkhuizen en Hoorn hebben samen met het initiatief Medemblik FM een nieuwe omroep opgericht: Streekomroep West-Friesland. Het doel van deze nieuwe omroep is in de toekomst te komen tot 1 Westfriese Streekomroep waarin de publieke taakstelling hoog in het vaandel staat. Voorzitter Cokky Bronsgeest vertelt: ”Wij sluiten hierbij aan bij de reorganisatie van de publieke omroepen waarbij er landelijk gewerkt gaat worden om van 283 lokale omroepen te gaan naar 50-100 streekomroepen.” Hiervoor is het Regionaal Mediacentrum West-Friesland opgericht die de samenwerking tussen de omroepen in Hoorn, Enkhuizen en Streekomroep West-Friesland gaat vormgeven.

Cokky Bronsgeest vertelt verder: “De nieuwe streekomroep wil met haar programma’s dicht bij de inwoners staan, zowel uit de steden als uit de dorpen en waar mogelijk zelfs op wijkniveau. De ‘natuurlijke leefomgeving’ van de inwoners van West-Friesland stopt niet bij de gemeentegrens, hierom kijkt de omroep ook verder dan dat.”

Medio 2013 zijn de lokale omroepen van Enkhuizen en Hoorn een samenwerking gestart op de gebieden van uitwisseling van nieuws en berichten, het samen produceren en uitzenden van radioprogramma’s en het gezamenlijk gebruik van materiaal en middelen. Hiernaast is er een nauwe samenwerking ontstaan met omroepen zoals RTVNH en diverse andere omroepen.

Om te komen tot 1 publieke lokale omroep in de regio heeft de Stichting Streekomroep West-Friesland een aanvraag gedaan bij het Commissariaat van de Media om de zendtijdtoewijzing voor de gemeentes Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec aan haar toe te wijzen. Hiervoor moet de gemeenteraad van deze gemeentes een (zwaarwegend) advies uitbrengen of men deze omroep wil steunen. Op dit moment is de zendtijdtoewijzing in bezit van Stichting Radio Televisie West-Friesland die uitzendt onder de naam Mix724. Deze toewijzing vervalt in november 2014.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.