16.2 C
Medemblik
9 juli 2020 23:22
Medemblik Actueel.

Meerdere honden oververhit in auto

Meerdere honden oververhit in autoMedemblik – De afgelopen dagen zijn er diverse meldingen binnengekomen bij de politie van honden die achtergelaten werden auto’s. Als het buiten 24 °C is, is het in een auto na een half uur al 43 °C. Wanneer de lichaamstemperatuur van een hond 42°C is, kan het bloed niet meer goed worden rondgepompt omdat dit stroperig wordt. Op deze manier kan een hond overlijden.

De dierenpolitie adviseert dan ook aan hondeneigenaren om hun honden bij warme temperaturen niet in de auto achter te laten. Als uw hond oververhit is, gaat hij hard hijgen, kwijlen en ook braken. Hij ziet er uitgeput uit en heeft dringend verkoeling en water nodig.

Dit gebeurde onder andere in Sint Maartensvlotbrug, Uitgeest, Heemskerk en in Den Helder.

In sommige gevallen werd de ruit ingetikt door de politie om de hond te bevrijden. Iedereen is verplicht om hulpbehoevende dieren de nodige zorg te verlenen. Of dat nou gaat om een aangereden eend of een hond in een te warme auto: degene die niets doet maakt zichzelf schuldig aan een overtreding.

Ziet u dus een hond in de problemen? Belt u dan met 1-1-2 of met 1-4-4. De politie en dierenambulance zullen ter plaatse komen om de hond te bevrijden en de nodige hulp te geven.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?