20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 01:50
Medemblik Actueel.

Connexxion gaat fuseren met Veolia

West-Friesland – Connexxion en Veolia gaan vanaf volgend jaar kijken naar een mogelijke fusie tussen de twee ov-bedrijven, die beide in handen zijn van het Franse Transdev. Dat heeft een woordvoerder van Connexxion donderdag bevestigd.

Connexxion zet een nieuwe strategie uit om het bedrijf weer winstgevend te maken. Het operationeel resultaat over het boekjaar 2013 was licht positief. We hebben het jaar echter afgesloten met een verlies van 58 miljoen euro.  ‘We hebben schoon-schip gemaakt in onze balans, waardoor het vertrouwen van de banken in Connexxion verder is gestegen. Het was een moeilijk jaar, maar de organisatie slaat een nieuwe weg in. Hiermee werken we aan een gezonde en winstgevende toekomst’, aldus CEO Bart Schmeink.

Het financiële resultaat is met name het gevolg van afboekingen die noodzakelijk waren nadat Connexxion het openbaar vervoer in Twente en in de stad Utrecht was kwijtgeraakt, evenals het Valys contract bij taxi. Ook een aantal andere factoren speelden mee, zoals hogere sociale lasten, de achterblijvende productiviteit en tegenvallende passagiersomzet. In de taxisector, waar Connexxion marktleider is, speelden met name overcapaciteit en daling van het marktaandeel een rol.

Vervoer op maat

Samen met de opdrachtgevers zullen we onderzoeken hoe we de kwaliteit van het vervoer, ondanks gewenste bezuinigingen, toch verder kunnen verbeteren”, aldus CEO Bart Schmeink. “De huidige concessies in het openbaar vervoer kennen allerlei beperkingen. Er is een verbeterproces nodig, dat we samen met de regionale opdrachtgevers opzetten. De tijd dat we noodgedwongen met lege bussen moeten rijden, is voorbij. We moeten steeds meer vervoer op maat kunnen aanbieden met zowel grote als kleine bussen in een dienstregeling”, aldus Schmeink. “In het belang van de reiziger.”

Reageren via facebook