Regiowerktop over werkzaken – laat u inspireren en informeren

Kom op 23 juni naar de Regiowerktop in Alkmaar en denk mee over werkzaken!

Laat u inspireren en informeren op maandag 23 juni van 14.00 – 17.30 uur Hogeschool Inholland, Bergerweg 200, 1817 MN Alkmaar

De arbeidsmarkt is dynamisch, de economie wispelturig en de wetgeving bepalend. Iedereen heeft zijn eigen werkelijkheid en handelt hiernaar. De overheid verlangt van ondernemers anders te kijken naar de samenleving en de variatie aan werkzoekenden. Op 1 januari 2015 wordt de Participatiewet van kracht. Volgens deze wet moet iedereen die dat kan, zijn steentje bijdragen aan de maatschappij. De wet gaat ervan uit dat ondernemers werk creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Speciale gast tijdens de Regiowerktop is staatssecretaris Jetta Klijnsma, die motiveert waarom het zo belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen aan de slag gaan. Dennis van der Laan, trotse ondernemer van het bedrijf Van der Laan uit Zwaag en oprichter van Xpedition Gold, geeft de aanwezigen op inspirerende wijze een kijkje in de keuken van de hedendaagse topsport.

King of the jungle
Een van de uitspraken van de Regiowerktop dagvoorzitter Marijke Roskam (BNR Nieuwsradio) is dat de arbeidsmarkt op een jungle lijkt. Het gaat om de ‘survival of the smartest’. Zij geeft richting aan de Regiowerktop 2014 en gaat in gesprek met Bruno Bruins, voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV en Bert van Boggelen, oud directeur-bestuurder CNV vakcentrale en kwartiermaker van De Normaalste Zaak, een netwerk van MKB-ondernemers en grote werkgevers. Werkgevers en experts uit de regio reageren hierop.

Huis van het Werk
Ondernemers in heel Noord-Holland Noord hebben veel interesse getoond voor het initiatief ‘Huis van het Werk’ waar op het gebied van personeel naar samenwerking wordt gezocht. Twee betrokken ondernemers vertellen u over dit netwerk en het aan elkaar uitlenen van personeel.

Ook andere actuele thema’s komen 23 juni a.s. aan de orde zoals job carving, (leer)werkplekken creëren, sociale innovatie, erkennen van vaardigheden, Jeugd Werkt, samenwerking uitzendbranche, Sectorplan Bouw, Technisch Talent Werkt, opleiden voor Agri & Groen, Samen Sterk voor Werk in Zorg & Welzijn en Werkgeversdienstverlening.

Kom ook naar de Regiowerktop!
De Regiowerktop NHN is een jaarlijkse bijeenkomst van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord en is exclusief voor werkgevers, onderwijs- en overheidsorganisaties. Het volledige programma staat op www.rpa-nhn.nl/regiowerktop. Via deze link kunt u zich ook aanmelden. Aanmelden is mogelijk tot en met 12 juni.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.