PW2010 zet vraagtekens bij vergunningbeleid Medemblik

Medemblik – Het is PW2010 opgevallen dat de laatste tijd vergunningen worden afgegeven, die de positie van de plaatselijk ondernemer in de kern kunnen ondermijnen. Zo staat op het Raadhuisplein in Wervershoof op zaterdag een bloemenkraam binnen een klein aantal meters van een bloemenzaak.

In week 22 werd het afgeven van een vergunning voor een patat/ snackcar gemeld op het burgemeester P.Kromplein in Abbekerk voor de vrijdagmiddag- en avond. Abbekerk heeft een pas heropend café/ restaurant annex snackbar Het Nieuwe Bonte Paard, vlakbij dit plein. De nieuwe jonge uitbaters hebben flink geïnvesteerd en zorgen tevens voor werkgelegenheid in het dorp. Het draagt bij aan de leefbaarheid; verenigingen vinden er onderdak.

De dagen waarvoor de vergunningen zijn afgegeven, zijn voor deze branches topdagen. Het gevolg zou kunnen zijn dat deze nieuwe ondernemingen op termijn niet bestand zijn tegen deze concurrentie en zullen verdwijnen. PW2010 wil van het college nu weten welk beleid er wordt gevoerd over het afgeven van vergunningen en of iedere aanvraag ook gehonoreerd wordt. Ook wil PW2010 weten of er uberhaupt wel wordt gekeken of het iets toevoegt aan het bestaande aanbod in Wervershoof en Abbekerk, en waarom de kernraden niet betrokken zijn bij het verlenen van vergunningen aan deze bedrijven.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.