13.1 C
Medemblik
30 september 2020 07:49
Medemblik Actueel.

Het Verbond van Christophorus op Kasteel Radboud

Medemblik – Het reisgezelschap uit de late Middeleeuwen bracht weer een Pinksterweekend lang kijk– en doe plezier voor kinderen én volwassenen tijdens hun kampement op kasteel Radboud. Er waren demonstraties zwaardvechten, pottenbakken, en natuurlijk kon u meekijken met alle bezigheden in het kampement, zoals koken op houtvuur.

Het Verbond van Christophorus is nog t/m 2e Pinksterdag op het terrein van Kasteel Radboud te vinden.  Met sommige activiteiten kunnen de kinderen na aankoop van een strippenkaart gezellig meedoen. Er zijn twee soorten strippenkaarten, één voor € 6,-  en één voor € 3,- met wat minder activiteiten. Dit jaar kunnen de deelnemers:

– Schrijven met een ganzenveer
– Miniatuurschilderen
– Op de foto met een ridder
– Kaarsenmaken
– Pelgrimsamulet maken
– Armband maken
– Broodjes bakken

Het Verbond van Christophorus is een reisgezelschap uit de late 15e eeuw. Tijdens evenementen leven ze als echte middeleeuwers. Alle kleding, gebruiksvoorwerpen en materialen in het kamp zijn replica’s die gemaakt zijn naar middeleeuwse voorbeelden. Ze demonstreren ambachten, geven uitleg en laten het publiek zelf dingen doen. In het kamp is altijd wat te zien en te beleven. Van het zelf kaarsen maken tot boogschieten en het luisteren naar de verhalenverteller.

[wppa type=”slideonly” album=”113″][/wppa]

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?