Medemblik Actueel.

Algemeen Flora en fauna

Ziekenboeg De Bonte Piet lapt een Smelleken succesvol op

smellekenOostwoud – Drukke tijden bij de Bonte Piet in Oostwoud. Zo kreeg het bassin een nieuwe vloer en  dit keer niet van beton maar van beresterk rubber waardoor de vogels veel comfortabeler kunnen uitrusten en het is natuurlijk veel beter schoon te maken. 

Smelleken

Ook werd een zeer bijzondere gast succesvol behandeld aan een gekneusde vleugel. Er was een heuze Smelleken in de ziekenboeg van de Bonte Piet. Dit kleine roofvogeltje overwinterd hier in Nederland en was waarschijnlijk ergens tegen aan gevlogen. Een kleine 2 weken heeft ze bij de Bonte Piet gezeten om aan te sterken en op gewicht te komen. Onlangs is ze geringd en succesvol vrijgelaten.

Donaties

De Bonte Piet draait volledig op de giften van sponsors en donateurs daar de gemeenten in West-Friesland niets zien in subsidies. Steun daarom de Bonte Piet en meld u aan als donateur.

Reageren via facebook