Alle hens aan dek voor veteranen bij Miles4Justice zeilwedstrijd

Medemblik – Op zaterdag 14 juni organiseert stichting Miles4Justice voor de derde keer op rij een bijzondere zeilwedstrijd, de Miles4Justice Cup. In de Regatta haven van Medemblik strijden veteranen uit het hele land om de wisselbeker. Een compleet dagprogramma zorgt daarnaast voor een leuke dag voor het hele gezin. Stichting Miles4Justice, met hulp van het vfonds, organiseert deze dag om die veteranen die lichamelijk en/of geestelijk gewond zijn teruggekomen van een missie, de erkenning en waardering te geven die ze verdienen.

Miles 4 Justuce Cup 2013Stichting Miles4Justice vraagt aandacht voor (schendingen van) mensenrechten en zet ieder jaar een speciale groep in het zonnetje. Ook in 2014 gaat alle welverdiende aandacht weer uit naar de veteranen (22-80 jaar) en hun gezinnen. Allen hebben zich ingezet voor vrede en vrijheid in de wereld. Spijtig genoeg is een lichamelijke of geestelijke beschadiging zoals een Post Traumatische Stress Stoornis soms het gevolg. Deze zeilrace is bedoeld om daar aandacht voor te vragen en de Nederlandse veteranen en hun gezin alle erkenning en waardering te geven.

Ruim 40 schippers hebbenvrijwillig hun boten ter beschikking gesteld en zullen met hun nieuwe bemanning van 130 veteranen alles op alles zetten om de felbegeerde wisselbeker in handen te krijgen. Het belangrijkste is echter dat iedereen een geweldige dag heeft en even de sores van alledag kan vergeten. Terwijl de veteranen strijden om de Miles4Justice cup, genieten partners en kinderen van een eigen dagprogramma.

Dat het evenement ook breed binnen defensie wordt gedragen blijkt wel uit de medewerking vanuit alle geledingen van Defensie. De IGK Ton van Ede zal de wedstrijd starten, Admiraal Borsboom van de Marine zal aan het einde van de dag de prijzen uitreiken, de Steelband van het Korps Mariniers zal een spetterend optreden verzorgen en de Genie is met allerhande materieel aanwezig zijn.

Ook dit jaar belooft weer een geweldige dag te worden waar de vele deelnemende veteranen al reikhalzend naar uitkijken. “Het is geweldig om te zien hoe iedereen geniet van alles wat er gebeurt op en rond het water, niet alleen de veteranen en hun gezinnen maar ook de vrijwilligers lopen die dag met een hele grote glimlach op hun gezicht” zegt Carry Knoops-Hamburger.

Het vfonds, mede dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij, steunt ook dit jaar de Miles4Justice Cup. “Oude én jonge veteranen krijgen met de zeilrace van Miles4Justice de erkenning en waardering die ze verdienen. En dat steunen we. Investeren in vrede; belangrijk voor iedereen ” Ton Heerts, directeur vfonds

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.