16.3 C
Medemblik
8 juli 2020 20:45
Medemblik Actueel.

Prince of Moor wint kortebaan Wognum

Huldiging kortebaan Wognum 2014Wognum – Prince of Moor heeft vrijdag de kortebaan in Wognum gewonnen. Wim van der Mespel reed de ruin in eigendom van Stal de Groningers naar de bloemen. En dat is opvallend, omdat John de Leeuw aan het karwei was begonnen. De vaste pikeur van de uiteindelijke winnaar lootte met zijn twee paarden in de tweede omloop tegen elkaar en koos voor zijn andere troef Selim.

Dat bleek achteraf geen gelukkige keuze. Prince of Moor kende geen mededogen met Selim en bekerde eenvoudig verder. Hierdoor bleef pikeur Van der Mespel in de race en was De Leeuw uitgeschakeld.

Debutant Pricken eindigde samen met Ruud Pools als tweede. De combinatie was de smaakmaker van de middag door onder andere Black Beauty Venus en in de halve finale de winnaar van vorig jaar, Co Swagerman, na veel strijd uit te schakelen. In de finale bleek Prince of Moor echter te sterk. Co Swagerman en Frans van der Blonk werden derde voor de verrassende Dumarion Metjo met Rick Wester.

Met 65 inschrijvingen (slechts 24 combinaties mochten starten) was er veel interesse bij de trainers en eigenaren voor de kortebaan op de Kerkstraat. Ook het publiek wist de baan te vinden. In grote getale stonden zij langs het hek en zorgden voor een gezellige sfeer. Met elkaar zorgden zij voor een omzet bij de totalisator van 28.760,50 euro. Hiermee ging het record van 2012 uit de boeken.

Meer informatie

Meer informatie over de kortebaansport en de koers in Wognum is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Binnen enkele dagen staat er tevens een samenvatting van de kortebaan online. Meer informatie over het evenement in Wognum vind je op www.kortebaanwognum.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?