Erwin Romar een Medemblikker in Canada – deel 3

Erwin_Francine_1Casselman(Canada) – Hee Medemblikkers, hier is het derde deel van mijn blog over het leven van mij in Canada,ik ben wat aan de late kant door de drukte op mijn werk maar laten we doorgaan zonder ophoud hoe het verder afliep op de Russell Public School.

Eerste Schooldag op RPS. (afkorting)

Nadat ik David naar de school gevolgt had werd ik aan de kant genomen door de directeur van de school die mij naar zijn kantoor leidde en de leraar van grade 7,Mr Hilborn, mij op kwam halen en mij meenam naar zijn klas.Onderweg babbelend tegen mij over bepaalde dingen waar ik niks van begreep.We liepen de school uit naar een keet die als klas werd gebruikt. We liepen de klas in en ik zag David in de hoek zitten. Ik werd gevraagt om een lege plek te vinden en vond er 1 vlakbij David terwijl iedereen naar mijn staarde alsof ik een buitenaards wezen was.Hadden ze nog nooit een buitenlander gezien? De eerste paar dagen leerde ik weinig omdat alles nieuw was en de taal belemmerde mij om alle vakken te leren,maar dat werd verholpen door Ms Cloutier die mij bijles gaf in de Engelse taal wat mij enorm hielp en langzamerhand ging ik van buitenbeentje naar “Canadees” Klasgenoot. Ik kreeg meerdere vriendjes verstond wat door de leraar gezegt werd en begon Engels te schrijven en lezen. Ik voelde mij zo trots en blij dat ik eindelijk deel van iets was in Canada…De weken vlogen om…en voor dat ik het wist stond de zomer vakantie voor de deur en ging ik over naar Grade 8 in September! Ik kon het niet geloven dat ik 10 weken vakantie had! In Nederland was het maar 6 weken….Dat wordt genieten op de boerderij….Ik kreeg voor de zomer vakantie ook kennis aan Markus Herzig die een 6 jaar eerder uit Zwitserland geemigreerd was.Dus dat klikte meteen tussen ons..nu had ik een vriend die ook het zelfde meegemaakt had..

Zomervakantie 1986

Eindelijk was het zover! De vakantie stond voor de deur en dus begon het vele werk op de boerderij, naast het koeien melken en voeren en mesten etc moest er ook gras gemaait worden en gebaalt en op de hooizolder gebracht worden,maar toch vond ik nog tijd om wat met David en Markus te spelen..rond de wijde omgeving fietsen,kattekwaad uithalen,zwemmen in de pit van Jack Dore….wat een gein hadden we….Maar ik keek uit naar de 25e Juni want dan kwamen Marcel en Hans op Mirabel aan! Dan is het hele gezin weer compleet..wat een fijn vooruitzicht..

25 juni 1986

De dag is eindelijk aangebroken dat we Marcel en Hans op gaan halen van het vliegveld..we gingen met 2 autos want met 6 personen in 1 auto is wat krap..we trokken de hele dag er voor uit dus werd Henk Staal,een oud Nederlander gevraagt om de koeien te melken savonds en vertrokken wij om 2 uur smiddags om de 2 uurse rit te maken naar Lachute Quebec.Na de langdurige rit kwamen we aan op Mirabel en het was een blije hereniging,er was veel te vertellen over hier en Nederland.We kregen een hoop groeten van familie en vrienden die we achter gelaten hadden…en op dat moment miste ik Medemblik weer….ik was het wat vergeten door mijn avontuur hier in Canada..van contact met vriendjes in Nederland was geen sprake omdat bellen veels te duur was dus werd het schrijven wat daarna gebeurde….Martijn Pennekamp begon met cassettebandjes te sturen waarop hij vertelde wat er allemaal gaande was in Medemblik waar ik erg dankbaar voor was..Bedankt Martijn om mij zo op de hoogte te hebben gehouden! Maar de reis terug verliep vlug en na lekker gegeten te hebben onderweg arriveerde wij zo rond 8 uur op de boerderij terug.Marcel en Hans begonnen direkt de boerderij te verkennen wat ze ook prachtig vonden..Marcel liep meteen naar de machine schuur om de trekkers en de machines te bekijken. Ik was blij dat ik mijn broers weer bij me had…Het eerste jaar in Canada verliep goed,ik begin echt te wennen nu in mijn vaderland ondanks dat ik savonds huilend in slaap val omdat ik Nederland nog steeds mis.

Over 2 weken deel 4…. Bedankt Medemblikkers voor het lezen….een vriendelijke groet uit Canada.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.